Als er iets is waar de provincie Gelderland zich goed voor leent is het wel fietsen en wandelen. Met ongekend veel wandelpaden en fietsroutes raak je hier nooit uitgekeken. Je kunt eigenlijk keer op keer weer iets anders doen wat zorgt voor de nodige afwisseling.

Verschillende websites bieden de mogelijkheid om van tevoren te bekijken welke routes in de buurt liggen van waar je gaat komen. Zo kun je alvast een en ander voorbereiden om er een uitstekende dag van te maken. Veel mensen kiezen ervoor om in Gelderland op vakantie te gaan, juist omdat hier zoveel te doen is op recreatief gebied.

Wanneer je alles nog liever op papier hebt kun je ook boeken kopen met fiets- en wandelroutes of kaarten waarmee je deze zelf uit zult kunnen stippelen. Dit kan bij bepaalde winkels of bij een plaatselijk VVV kantoor. Dit maakt het nog een stuk leuker om allerlei dingen te gaan doen in het veelzijdige Gelderland.

Je kunt vooral de mooie natuur combineren met de meest pittoreske stadjes. Onderweg kom je leuke gelegenheden tegen om even uit te rusten op een terrasje of iets te gaan drinken. Als het weet daarbij ook nog mee zit heb je het al helemaal voor elkaar. Maar wanneer dit niet op en top is mag dat de pret niet gelijk drukken. Je kijkt overal in Gelderland overigens je ogen uit.

Het mooiste aan de routes is dat je van tevoren allerlei tips kunt krijgen voor wanneer je onderweg bent. Deze staan vaak in de boekjes of online. Je kunt er natuurlijk ook naar vragen bij de plaatselijke VVV. Men zal je hier graag op weg helpen en van de nodige handige weetjes kunnen voorzien. Want nog een pluspunt in de provincie Gelderlandis dat de meeste mensen altijd vriendelijk en behulpzaam zijn.