Een stad als Nijmegen heeft veel meer te bieden dan dat de meeste mensen weten. Er is heel veel te doen en je kunt er daarom gerust eens een weekend doorbrengen. De ligging is fraai en in het centrum leeft de stad enorm. Vooral in zomer met de vele terrassen en uitgaangsgelegenheden. Je zult je in Nijmegen daarom niet snel gaan vervelen. Inwoners zijn trots om Nijmegenaar te zijn en laten dit maar wat graag merken. Vandaar dat de stad geliefd is onder bewoners wat weer aanstekelijk werkt voor mensen die van buitenaf komen.

Evenementen in Nijmegen

Wat opvalt wanneer we kijken naar alles wat er in Nijmegen te doen is zijn het groeiende aantal evenementen. Steeds weer is er in de afgelopen jaren meer en meer te doen geweest en alleen daar aan al kun je zien dat de stad leeft als nooit tevoren. Een aantal evenementen worden jaarlijks georganiseerd, wat steevast vele mensen naar de stad trekt. Dit is wat dat betreft louter positief nieuws voor Nijmegen als geheel.

Dan is er nog iets wat de aandacht trekt. Er komen steeds vaker festivals deze kant op. Men kan zien dat het hierbij vaak om de meest uiteenlopende soorten muziek gaat waardoor er vele andere typen mensen met de stad in aanraking komen. Ook zijn er andere soorten festivals zoals bijvoorbeeld bierfestivals. Op het gebied van sport leeft Nijmegen nog meer. Je kunt een aantal wielerrondes live mee maken maar ook de plaatselijke voetbal club NEC is geliefd bij de inwoners, ondanks dat het inmiddels actief is op het tweede niveau in Nederland.

De Nijmeegse Vierdaagse

Ieder jaar weer in juli is het zover. Dan vindt de meest zware en drukke wandel Vierdaagse van ons land plaats. Nijmegen is al tijdenlang de organisator. Het is niet eenvoudig om een strartbewijs te bemachtigen en je zult er daarom op tijd bij moeten zijn indien je de ambitie hebt mee te doen. De tocht zelf is alles behalve makkelijk. Daarom zal het niemand verbazen dat er veel lopers zijn die tijdens de tocht uitvallen zonder het einde te halen.

De Vierdaagse duurt zoals het woord al zegt vier dagen. Er is de keuze om 30, 40 of 50 kilometer te lopen. Dit hangt ook af van geslacht en leeftijd, want niet iedereen mag de minder lange afstanden lopen. De derde dag is traditiegetrouw het zwaarst met de Zeven Heuvelen in het parcours. Ieder jaar is de finish op de laatste dag op de Via Gladiola in het centrum.

Het Goffertpark

Nijmegen beschikt over een mooie locatie voor openlucht concerten in de zomer, namelijk het in de stad gelegen Goffertpark. Hier hebben al velen van de groten der wereld gestaan. Een concert hier mee maken zul je niet snel vergeten, want zowel de locatie als het geluid is indrukwekkend.