Gelderland is de grootste provincie van Nederland. Deze provincie wordt omsloten door de provincies Overijssel, Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is dus een gebied met een centrale positie. Daarbij zijn er een aantal steden met flink wat inwoners, zoals Nijmegen, Apeldoorn en Arnhem, de hoofdstad van de provincie. Het is dus niet zo gek dat Gelderland floreert. De bedrijven moeten echter wel duurzaam innoveren om de concurrentie bij te houden.

De ruimte om te ondernemen en te groeien

Daarom geeft Gelderland bedrijven de ruimte om te ondernemen. Ze leggen graag de rode loper uit voor bedrijven die zich in de regio willen vestigen of ze stimuleren bedrijven met uitbreidingswensen. Op bepaalde vlakken kunnen ze voor steun bij de gemeente terecht of ze kiezen voor een zakelijke lening, bijvoorbeeld van Qeld om het bedrijf te laten groeien. Juist omdat Gelderland zo veelzijdig is, kan er ook op alle vlakken meer gecreëerd, geïnnoveerd en geëxpandeerd worden.

Een veelzijdige provincie

Ook de mensen die in Gelderland wonen genieten met volle teugen van de bijzondere mix van de provincie. Dit gebied wordt namelijk gekenmerkt door ontzettend veel natuurschoon, historische panden, knusse dorpen en mooie steden. Maar je kunt hier ook uitstekend je rust vinden of uitbundig vertier. Daarnaast komt ook de toerist graag in Gelderland. Alleen Arnhem heeft al minimaal tien prachtige bezienswaardigheden, zoals de historische kelders of het authentieke openluchtmuseum. Dan is er nog de Hoge Veluwe, een prachtig natuurgebied met het bijzondere Kröller Muller Museum wat uniek is in elk seizoen. Ook het driehonderd jaar oude koninklijke paleis het Loo is nog altijd een publiekstrekker, maar de best bezochte attractie blijft toch nog steeds de in 1913 geopende Burgers Zoo in Arnhem.

De export deuren staan wijd open

Gelderland bruist, maar heeft ook tal van plekken waar men nog kan genieten van de rust en ruimte. En Gelderland werkt. Het is een ideale plek voor bedrijven om nieuwe markten aan te boren, ze noemen deze provincie ook wel de ‘Poort naar Europa’. Het verbindt de Randstad met het Ruhrgebied, zowel over het spoor, de weg en via water. De nieuwe zijderoute opent de deuren naar Azië. Er zijn nauwe handelsrelaties met China en er is een permanente vertegenwoordiger in Düsseldorf. GO4EXPORT is een echt paradepaardje van Gelderland.

Gelderland is ambitieus en slim

Gelderland is dus niet alleen fijn om te wonen of te bezoeken, maar ook om te werken of te ondernemen. Gelderland is ambitieus en doet er alles aan om de derde industrie van Nederland te worden. Talenten worden benut, want een slimme provincie heeft voor een uitstekende economie natuurlijk ook slimme mensen nodig. Verdiep je eens in Gelderland of breng eens een bezoek aan deze uitdagende provincie. Of het nu gaat om een leuk uitstapje of een oriënterend bezoek, Gelderland gaat ongetwijfeld in de smaak vallen.