Het kloppend hart van de Achterhoek is toch wel Doetinchem. Ondanks dat het leven zich in dit gedeelte van Nederland vooral op het platteland afspeelt is Doetinchem toch een vriuj grote plaats te noemen. Het telt bijna 60000 inwoners en is daarmee gelijk de grootste plaats van de Achterhoek. Er valt best wel veel te beleven waardoor je gerust eens een dagje in Doetinchem kunt gaan doorbrengen.

In de omgeving van Doetinchem vindt je al even goed voldoende dingen om te doen. Zo is er een kasteel wat op slechts 10 kilometer van de stad te vinden is. Het biedt de mogelijkheid tot een mooi uitstapje. De naam van dit kasteel is Huis Bergh. Andere opties in de omgeving zijn een speelgoedmuseum, een biotopwildpark en een Welness Center waar je een dag heerlijk kunt relaxen. Al deze attracties liggen binnen slechts een kwartier rijden van de stad zelf af. Dit is echter nog niet alles, in Doetinchem zelf kom je namelijk al net zo goed van alles tegen.

Je vindt in de stad zowaar een leuke escape room. Dit is een prima geschikt uitje voor met vrienden of de hele familie. Voor families is er nog meer overigens, wat te denken van de speeltuin skyzone. Voor de liefhebbers van treinen kun je naar het Openbaar vervoer museum gaan. Hier staan vele objecten die met openbaar vervoer te maken hebben net als diverse speelgoed treinen en andere bouwwerken. Je hoort het waarschijnlijk al, niemand hoeft zich in deze omgeving echt lang te vervelen.