Arnhem is een stad die van alles te bieden heeft. Zowel bewoners als dagjesmensen kunnen hier hun ogen uitkijken want er is meer dan voldoende te beleven. Op het gebied van uitgaan, shoppen, cultuur en historie kan Arnhem voor iedereen van allerlei leuks in petto hebben. Maar wat maakt de stad nu zo bijzonder ten opzichte van anderen? En om welke redenen is het de moeite waard om Arnhem te bezoeken? Op deze vragen krijg je hier een uitgebreid antwoord.

Een groot voordeel van Arnhem is dat er buiten de stad zelf in de nabije omgeving van alles te doen is. Zo vindt je er schitterende natuur zoals de Hoge Veluwe niet al te ver vandaan. Een goed idee is het om overdag een mooie dagtrip te maken en in de avond te genieten van de stad zelf. Met allerlei soorten restaurants, kroegen en bars kun je zo een mooie dag in stijl afsluiten. Lees gauw verder als je meer wilt weten over de mooiste bezienswaardigheden van Arnhem.

Burgers Zoo

De dierentuin van Arnhem en misschien wel Gelderland is de Burgers Zoo. Deze is ideaal geschikt voor een dagje uit met het hele gezin of voor de echte dierenliefhebber. Het park biedt een scala aan verschillende diersoorten die je anders niet zo snel in Nederland tegen zult komen. Daarnaast is het vrij groot te noemen voor een dierenpark in vergelijking met andere in Nederland. Niet zo gek dus dat Burgers Zoo veel nationale en internationale bezoekers verwelkomt.

Eusebiuskerk

Voor een ieder die een stukje geschiedenis en cultuur wil meemaken in Arnhem is een tripje naar de Eusebiuskerk het juiste antwoord. Het gebouw is al meer dan 500 jaar oud en een waar symbool voor de stad Arnhem in het geheel. Je kunt hier de rijke historie van de stad leren kennen maar het is vooral prachtig om de kerk te zien, zowel van binnen als van buiten.

Modekwartier

 

Zoals de naam al zegt is dit het gedeelte van de stad waar de shoppers moeten zijn. Je vindt hier de mooiste modewinkels. In de straten barst het van de mooie zaken waardoor iedereen die hier gaat winkele zeker zal kunnen slagen.

Indien je Arnhem optimaal wilt beleven in bijvoorbeeld een dag, dan is een tour een goede optie. Op deze manier wordt je dagtrip door heel Arnhem verzorgt en krijg je daar nog allemaal extra informatie bij. Zo leer je de stad nog een stuk beter kennen.