De provincie Gelderland is een bezoek waard. Het heeft ontelbare culturele bezienswaardigheden en is daarnaast een oase van rust door de vele natuurgebieden.

Dagje stad in Gelderland

Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn zijn drie grote steden in Gelderland. De oude stadskernen hebben gezellige pleintjes waar het heerlijk vertoeven is op een terras. Er zijn talloze winkels in verschillende prijsklasse om leuke kleding of verrassende cadeau’s te kopen. Behalve een bezoek aan de stad zelf en de vele musea die er zijn, heeft iedere stad zijn eigen bezienswaardigheden.

In Apeldoorn kun je een geweldige dag in de Apenheul doorbrengen.

Hier kun je veel bijzondere apen in levende lijve zien terwijl doodshoofdaapjes vrij en vrolijk om je heen springen. Voor jong en oud een fantastische belevenis.

In Arnhem is het Burger

Vlakbij Nijmegen ligt het amusementspark Tivoli waar kinderen zich gemakkelijk een hele dag

vermaken. Het park is omringd door uitgestrekte bossen waar je jezelf even uit de drukte terug kunt trekken. Daarnaast is Nijmegen beroemd vanwege de vi

erdaagse die elke zomer vele bezoekers trekt. Dit is een uniek evenement voor wandelaars en toeschouwers.

Natuur in Gelderland

Naast de interessante steden heeft Gelderland vele mooie natuurgebieden. Als je van wandelen houdt zijn er reden genoeg om stevige schoenen in te pakken.

De Veluwe is een prachtig natuurgebied om uren wandelend of fietsend in rond te dwalen. Er is een fietsenverhuur aanwezig. De paden gaan over de hei en door bossen.

Met een beetje geluk kom je herten of wilde zwijnen tegen.

Midden in de hoge Veluwe ligt het Kröllemüller museum waar natuur en cultuur samenkomen. Een tocht langs de historische boerderijen geeft je het gevoel dat je even terug in de tijd stapt.

Het land van Maas en Waal is ook erg geliefd onder de natuurliefhebbers.

Er zijn diverse fietsroutes over de dijken en in de uitwaarden kun je rustig wandelen. Op veel plaatsen worden de uitwaarden begraasd door schapen of paarden. Je kunt er even snuiven aan het landleven wanneer je daar tussendoor loopt.

Zowel aan de Maas als aan de Waal zijn er leuke, rustige strandjes te vinden om een warme dag door te brengen aan het water.

Aan de Maas bij Maasbommel is het zelfs mogelijk om te waterskiën of op een bananenboot over het water te gaan.

s zoo te vinden. Dit is een bijzondere dierentuin vanwege het feit dat de werkelijke leefomgeving van de exotische dieren zoveel mogelijk is nagebootst. Het lijkt alsof je door een woestijn loopt, jezelf in de oceaan bevindt of op een echte safaritocht bent.

Gelderland is een ideale plek om een weekeindje weg of een vakantie in eigen land door te brengen. Er zijn vele landelijk gelegen campings in deze streek. In de zomer zijn er de gezellige dorpskermissen om te bezoeken, waar kinderen zich met de attracties kunnen vermaken en volwassenen in een danstent met live muziek. Maar ook buiten de zomer is er in Gelderland overdag en in de avonden van alles te beleven. Elk jaar worden er op verschillende plaatsen

evenementen georganiseerd voor het hele gezin.