Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. De binnenstad biedt ruime mogelijkheden om te winkelen, te eten en te drinken, en te wandelen. Verschillende attracties in en rond de stad zorgen dat een bezoekje aan Arnhem altijd de moeite waard is. We noemen hier een paar van de belangrijkste attracties van de stad.

Burgers Zoo

Burgers Zoo is een van de grootste en meest bijzondere dierentuinen van Nederland. De attractie heeft, behalve een gebruikelijk dierentuingedeelte en een klein safaripark, verschillende grote themahallen. Daarin zijn het klimaat en het leven van een natuurlijke habitat ergens ter wereld gereproduceerd.

  • De Bush is ingericht als een tropisch regenwoud, met alle planten en dieren die je daar tegenkomt.
  • De Desert is een nabootsing van een Noord-Amerikaanse woestijn, met droge en natte seizoenen. De Ocean bestaat uit een stelsel van aquaria die verschillende milieus in de wereldzeeën tonen. d
  • De nieuwe Mangrove is een nat en tropisch gebied, met planten en dieren die zich op de scheidslijn tussen water en land in leven kunnen houden. Ook vliegen hier tientallen vlindersoorten vrij rond.

Nederlands Openluchtmuseum

Dit uitgestrekte museum aan de noordkant van Arnhem bevat honderden historische gebouwen, afkomstig uit alle hoeken van Nederland. Deze gebouwen zijn steen voor steen afgebroken en opnieuw opgebouwd in het museum. Bezoekers kunnen langs en door deze gebouwen lopen, kennismaken met het dagelijks leven en de ambachten die erin werden uitgeoefend, en zo een indruk krijgen van het leven in Nederland tijdens de afgelopen eeuwen. Een enthousiast team van vrijwilligers demonstreert de bezigheden van de vroegere bewoners.

Museum Arnhem

Dit is een museum gewijd aan de moderne kunst. Gelegen op de stuwwal over de Rijn heeft Museum Arnhem een uitgebreide collectie van hedendaagse en toegepaste kunst op display. Behalve 3D-objecten, installaties en tijdelijke tentoonstellingen is het museum bekend vanwege zijn collectie werken van Nederlandse realisten. De tuin van het Museum bevat een groot aantal standbeelden en andere kunstobjecten.

Park Sonsbeek en park Zypendaal

Deze twee aaneengesloten parken vormen samen een gebied van meer dan 150 hectare aan groen en bos. De parken zijn voor een groot deel het gebied van een voormalig landgoed, waarvan nog diverse overblijfselen te zien zijn. De parken zijn heuvelachtig en worden doorsneden door uitgebreide waterpartijen. Ook kan je er kunstobjecten tegenkomen, vinden er tentoonstellingen en evenementen plaats, en bevatten de parken een theehuis, restaurants gefinancierd met bedrijfsleningen, en een watermolen.

De Eusebiuskerk

De grootste kerk van Arnhem bestaat meer dan vijf eeuwen. Deze prachtige laat-gotische kerk biedt uitgebreide bezoekmogelijkheden. Bewonder historische artefacten, kijk uit op 73 meter hoogte uit over de stad vanuit de kerktoren, en bezoek de oude grafkelders. In de Eusebiuskerk tref je niet alleen religieuze en historische objecten aan: de kerk vertelt uitgebreid het verhaal van de geschiedenis van de stad Arnhem.